De verenigingen van dorpshuis Irene

In Follega en Eesterga zijn diverse verenigingen actief die gebruik maken van het dorpshuis.
Hieronder staat een lijst van de verenigingen. Woon je in Follega of Eesterga of vlakbij? Dan kun je lid worden van de onderstaande verenigingen. Neem contact op met de vereniging voor de mogelijkheden.

Dorpsbelang Follega Eesterga

Dorpsbelang behartigt de belangen van de dorpen en heeft een schakelfunctie tussen het dorp, de gemeente en provincie. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers, de jaarlijkse contributie is € 7,- en hiermee worden gemeenschappelijke zaken betaald zoals de AED in het dorpshuis.  Stuur ons een mailtje via dorpsbelangfollegaeesterga@gmail.com met je naam, adres en telefoonnummer voor meer info.

 

Oranjevereniging Follega Eesterga

De Oranjevereniging organiseert verschillende evenementen, de Oranjefeesten, barbecueën en buurt-bowlen. Lid worden van de Oranjevereniging? Stuur een mail naar Edith de Boer voor meer informatie.

Iisclub ‘Winterwille’

IJclub Winterwille is de oudste en grootste vereniging van Follega-Eesterga en is opgericht in 1880. De vereniging heeft als doel het in stand houden van een natuurijsbaan zodat er veilig geschaatst kan worden tijdens een vorstperiode. Ook proberen wij iedereen enthousiast te maken voor de schaatssport door het organiseren van schaatswedstijden voor de leden of door het organiseren van schaatsmiddagen voor de jeugd op Thialf in Heerenveen.

Reisvereniging ‘Meienoarien’

Elk jaar maakt deze club een dagtripje. Het ene jaar een bootreis en het andere jaar een busreis. Lid worden? Vraag Joukje de Boer.

Samen uit, samen thuis

Begrafenisvereniging Follega Eesterga

Op 27 januari 1921 werd de begrafenisvereniging Follega-Eesterga opgericht met als doel “Het belangeloos verlenen van onderlinge hulp op het gebied van de uitvaart”. De betalende leden ontvangen een uitkering bij overlijden (incl. kinderen onder de 18). De vereniging heeft een vaste bode en kan, indien gewenst, dragers verzorgen. Vraag voor meer informatie secr. A Keulen Straatweg 76J Lemmer.

Biljartvereniging

Kom gezellig een balletje tikken bij de biljartclub van Follega en Eesterga! Elke eerste 3 vrijdagavonden van de maand spelen we. Meld je aan bij Pier Osinga.

Biljarten en gezelligheid!

Klaverjasclub

Elke laatste vrijdagavond van de maand spelen we klaverjassen in dorpshuis Irene. Gezellig kaarten met een borrel erbij, kom meespelen! Vraag Aafje Winia voor meer informatie.

Boer is troef!

Toneelvereniging ‘Op Nij Feriene’

Elk jaar voert de toneelvereniging een mooie klucht op in Dorpshuis Irene. Wil je meespelen, in de organisatie helpen of gewoon komen kijken? Vraag Suze van der Bijl naar meer informatie.

Wat zijn dit voor kluchten?!

Havenvereniging ‘De Jister’

Deze vereniging regelt alles omtrent de haven van Follega, bij de brug. Vraag voor meer informatie Sjoerdsje Visser.

De beste stuurlui zitten in de havenvereniging ‘De Jister’

Dansvereniging Follega Eesterga

Eén keer in de twee weken is er dansles in Dorpshuis Irene. Leer de Cha-cha-cha, Rumba of de Engelse Wals. Meld je aan bij Bart Vellinga.

Kom swingen met ons!

dans

Follega in beweging

Elke week lekker sporten in het dorpshuis.